elektriker, stikkontakt, udskiftning, el opgave

Vil du gerne være gøre-det-selv-mand med el? Dette må du selv lave

zzxx

Der er mange gør-det-selv-mænd, der gerne vil tage arbejdet på egne skuldre, når det kommer til elinstallationer. Det er dog ikke alt elarbejde, du selv må udføre i hjemmet. Er du også kommet i tvivl om, hvad du må give dig i kast med? Så læs med her!

lampe, lys, elektricitet, pære

Elarbejde op til 250 volt 

Du må først og fremmest udføre elarbejde, der er op til 250 volt, og hvor du har mulighed for at slukke for strømmen på arbejdsstedet. Det er en god tommelfingerregel at huske på, at du må arbejde på det, du kan tilgå uhindret, og hvor du som sagt har mulighed for at slukke for tilstrømningen. Det er ikke nok at slukke på stikkontakten, når du skal udføre gør-det-selv-elarbejde. Du skal huske at slukke for strømmen på din eltavle, så du er sikker på at udføre arbejdet sikkert. 

El opgaver du selv kan udføre

Der er en række el opgaver, du selv kan udføre, hvis du har fagligheden til det. Det indebærer f.eks. at skifte samt montere fatninger, transportable stikkontakter og forlængerledninger, at skifte stikkontakter og afbrydere, nedtage og montere lamper (dog kan der være særlige regler for montering af lamper i vådrum).

El opgaver du ikke selv må udføre

Der er dog en række el opgaver, du ikke selv må udføre i hjemmet, uanset hvor god en el-mand, du selv mener, du er. Det indebærer f.eks. montering af nye el installationer, opsætning af nye stikkontakter, udførelse af boligens gruppetavle eller måler, udskifte stikkontakter, afbrydere eller lamper, der er placeret udenfor samt frakoble eller tilslutte enheder, der ikke er tilsluttet med stikprop. Som du kan læse dig frem til, er der altså masser af el opgaver, du ikke må tage på egne skuldre.

elektricitet, værktøj, pære, skruetrækker

Få hjælp til el opgaver udefra

Hvis du har en el opgaver, som falder ind under de opgaver, du ikke selv må udføre, kan du få hjælp fra Roskilde Fjordens EL A/S. Her møder du et antal dygtige medarbejdere, der alle kan deres kram med el. Det er vigtigt, at du får en god el installatør til at kigge på din el opgave, så du er sikker på, det bliver gjort ordenligt. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *